Het leven van Pim Fortuyn voor de politiek

Het leven van Pim Fortuyn voor de politiek

Pim Fortuyn is een man die de politiek in Nederland wakker geschudde en heeft vernieuwd. De meeste kennen hem wel. Voordat hij de politiek in ging, was die hier al veel mee bezig.

Zijn jeugd

Pim Fortuyn was op 12 februari 1948 geboren in Driehuis. Het gezin had 6 kinderen en hij was daarvan de derde. Nederland was bezig met de herstelwerkzaamheden van de tweede wereldoorlog toen Fortuyn die tijd groeide. Nederland was die tijd nog verzuild, dat is iets wat hij heeft meegemaakt. De moeder van Pim Fortuyn was een moderne huisvrouw, zij waren niet extreem gelovig, zij waren rooms-katholiek. Je kunt dit zien aan bijvoorbeeld dat zij al snel een televisie hadden. Zijn vader was veel weg voor werk en niet met het gezin bezig. Hij kon slecht met zijn vader om.

Pim Fortuyn was een grijze muis omdat het een nonnenschool was waar hij op de basisschool op zat. Hij was best stil en had niet zoveel vrienden. Fortuyn vond het een raar systeem het basisonderwijs. Hij had ook een hekel aan de nonnen waar hij les van kreeg en de strenge regels hiervan, zijn moeders holp hem ermee. Hij is een moeders kindje. Hij had al vroeg seksuele ervaringen met jongens, maar wist niet dat dit homoseksualiteit zou zijn.

Fortuyn ging op de middelbare school in Haarlem, het Modelcollege. Dit vond hij leuker dan de basisschool. Toen hij in het derde jaar zat begon hij zich te onderscheiden op fronten. Hij wou zichzelf uiten en manifesteren. Hij droeg eerst altijd zijn zelfgemaakte kleding van zijn moeder, maar nu begon die met zijn eigen kleding. Hij ging naar de winkel toe om kleding te kopen, dit was een snelle gedaanteverandering voor Pim. Hij begon met roeren en kwam niet uit op verhalen maar ook op beargumenteerde standpunten. Zijn schoolresultaten gingen ook achteruit. Hij werd lid van de culture club, toneelclub, leerlingenraad, debatingclub en redactie van het schoolblad. Hij wou zijn kwaliteit als spreker voor een publiek zo gaan verbeteren. Hij vond alleen de totstandkoming van de EEG interessant. Hier werd veel aandacht besteed op school door middel van bijvoorbeeld een Europese Dag.

pim

Zijn studentenleven

Pim ging na zijn middelbareschooltijd studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Hij deed sociologie, maar hij deed ook aan scheikunde, rechten, economie en geschiedenis om zijn kennis te verbeteren. Hij vond de colleges niet goed, omdat hij het te druk en massaal vond. Hij ging van UVA naar Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij ging nog steeds sociologie studeren maar daarnaast deed hij bestuurskunde, bedrijfssociologie, geschiedenis, economie en staats- en bestuursrecht.Deze waren goed voor een maatschappelijke of politieke baan. Hij ging veel ondernemen tijdens zijn studie, hij was bijvoorbeeld hij was actievoerder van de Studentenvakond Studentenraar der Vrije Universiteit en hij leidde de honderduren-bezetting van de VU in het voorjaar van 1972. Hij slaagde voor zijn examen sociologie.

Tijd na zijn studie

Hij ging naar Groningen verhuizen om marxistische sociologie te gaan geven aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Hij werd directeur OV-studentenkaart BV in groningen. Hij ging in 1990 verhuzien naar Rotterdam waar hij hoogleraar sociologie ging geven aan de Erasmus Universiteit, In 1993 werd hij columnist bij het blad Elsevier. Hij schreef vooral over zaken die hem niet aanstonden in de politiek. Hij ging ook boeken schrijven waar hij tegen de islamisering is. Pim ging een debat voeren met de socialist Marcel van Dam. Hij was de winnaar, maar hij was daar niet te vrede over. Van Dam noemt Pim namelijk een buitengewoon minderwaardig mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *